One page WordPress website

Een One page WordPress website, ook wel single page website is een website die bestaat uit slechts één pagina. De pagina is verdeeld in verschillende secties, via het menu scrolt de bezoeker direct naar de desbetreffende sectie. Als een bezoekers het menu niet gebruikt dan scrolt deze op een interactieve manier door de secties met informatie heen.

Voordelen van een One page WordPress website?

Het grootste voordeel van een one page WordPress website is dat alle informatie beschikbaar is op een pagina. Hierbij is het wel belangrijk dat de navigatie en structuur duidelijk zijn voor de bezoeker. Daarnaast is het ontwikkelen van een single page website relatief eenvoudig waardoor de kosten erg laag zijn. Ook bevatten One page websites vaak veel beeldmateriaal en relatief weinig tekst waardoor ze erg geschikt voor een responsive webdesign.

p

Alle informatie is beschikbaar op één pagina

Eenvoudig te maken en lage kosten

Weinig content en veel beeldmateriaal

Erg geschikt voor mobiele weergave

Voor wie is een one page website geschikt?

Een one page websites is erg interactief waardoor ze erg geschikt voor bijvoorbeeld het aankondigen van een nieuw product, dienst of project (landing page). Ook voor startende ondernemingen of bedrijven die maar één product of dienst aanbieden is een one pager een interessant alternatief.

Single page websites en SEO

Veel mensen vragen zich af of een single page website wel geschikt is voor zoekmachines? Een geoptimaliseerde one page website kan net zo goed gevonden worden als normale websites. In het onderstaande filmpje kun je horen hoe Google denkt over single page websites.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Mibrj2bOFCU?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ook al biedt een single page website veel voordelen is deze niet altijd voor iedereen geschikt. Wanneer je bijvoorbeeld met meerdere zoekwoorden gevonden wilt worden omdat je meer dan één product of dienst aanbiedt is een traditionele website wellicht interessanter.

Voorbeeld one page WordPress website

Single page websites zijn uitermate geschikt voor persoonlijke websites en kunnen daarnaast goed dienen als online visitekaartje voor ZZP’ers en freelancers.

Voorbeeld van een One page WordPress website bekijken? Kijk dan naar de website van Autorijschool Verheij die ik heb gemaakt.

Een snel en goedkoop alternatief

Het ontwikkelen van een single page website is minder complex dan die van een traditionele website waardoor deze binnen 48 uur kan worden opgeleverd. Ook zijn de kosten hierdoor veel lager waardoor een One page WordPress website een goedkoop alternatief is.

Pin It on Pinterest

Share This