Responsive webdesign

Met een Responsive webdesign zorg je ervoor dat je website er op ieder apparaat er schitterend uitziet en biedt je een optimale ervaring voor je bezoekers.

Een Responsive webdesign is geschikt voor desktop, tablet en mobiel!

Wat is Responsive webdesign?

Een Responsive design zorgt dat je website zich automatisch aanpast aan de resolutie van het scherm waarop je website wordt bekeken. Dit gebeurd naar aanleiding van percentages en relatieve eenheden. Dit in tegenstelling tot traditioneel webdesign dat werkt met resoluties en afmetingen.

Flexibel met CSS Media Queries

Doordat een Responsive webdesign gebruik maakt van relevatie eenheden en percentages is het design zeer flexibel. Dankzij deze flexibiliteit schalen modules zoals tekstvakken en afbeeldingen automatisch mee waardoor op elk scherm de verhoudingen blijven kloppen. Daarnaast kun je met Media Queries het design verder optimaliseren door per schermbreedte specifieke waardes in te stellen waardoor de gebruiksvriendelijkheid van je website aanzienlijk wordt verhoogd.

W3Schools Online Web Tutorials

Op de website van W3schools.com vindt je een uitgebreide lijst met regels en voorbeelden van Media Queries. Ook kan je zelf aan de slag met de de voorbeelden via de editor om verschillende instellingen uit te proberen.

Waarom een Responsive webdesign?

Sinds de invoering van de Smartphone is mobiel internet niet meer weg te denken uit onze samenleving. In 2016 internetten we met z’n allen dan ook voor het eerst meer op onze mobiel en tablet dan via de traditionele computer en laptop.

Gebruiksvriendelijk voor bezoekers

Tijd en kostenbesparend

Geen aparte mobiele website meer nodig

Hogere ranking in zoekmachines als Google en Bing

Met een Responsive webdesign zorg je ervoor dat je bezoekers een gebruiksvriendelijke ervaring hebben op elk apparaat waarmee ze je website bezoeken.

Een Responsive design is kostenbesparend

Een Responsive webdesign is bovendien kostenbesparend. Je hoeft namelijk geen mobiele website te maken en deze te onderhouden. Daarnaast is een tweede zoekmachine campagne niet meer nodig aangezien je nog maar een website in beheer hebt.

Responsive Webdesign

Zoekmachines houden van Responsive webdesign

Zoekmachines houden van websites met een Responsive design, dit omdat deze veel beter zijn te indexeren. Wanneer je bijvoorbeeld een aparte mobiele website hebt zal deze naast de desktop versie van je website ook moeten worden geïndexeerd. Dit vinden zoekmachines niet fijn, bovendien is het niet efficiënt en kost het de zoekmachine meer ruimte op hun servers.

Google heeft zelfs duidelijke richtlijnen waarin ze een Responsive design voor gebruiksvriendelijkheid en laadsnelheid van websites aanbevelen en geeft in bepaalde gevallen zelfs strafpunten voor de vindbaarheid van je website wanneer deze technisch niet in orde is.

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights

Met de gratis tool PageSpeed insights van Google kun je eenvoudig je website analyseren.

De tool analyseert de content van je website en geeft suggesties voor verbeteringen zodat je website sneller wordt geladen op alle apparaten.

Al met al kan ik iedereen aanbevelen om gebruik te maken van een Responsive webdesign zodat je website een stuk gebruiksvriendelijker wordt. Vooral het feit dat je website op ieder apparaat herkenbaar blijft en je geen mobiele website meer nodig hebt zijn grote pluspunten.

Daarnaast is je website een stuk SEO vriendelijker waardoor je website beter wordt gevonden in zoekmachines. Bovendien zullen hierdoor in de toekomst meer mensen je website bezoeken.

Pin It on Pinterest

Share This