WordPress Vergelijkingswebsite

Een vergelijkingswebsite is een website waar consumenten producten of diensten kunnen vergelijken en deze vaak ook kunnen beoordelen. Dit soort websites zijn de laatste jaren erg populair bij consumenten. Want iedereen wil natuurlijk het beste product voor een z’n laagst mogelijke prijs.

Zelf heb je er waarschijnlijk ook wel is gebruik van gemaakt. Bijvoorbeeld voordat je een product ging kopen, een reis ging boeken of een verzekering ging afsluiten.
Eenvoudig, onafhankelijk en betrouwbaar Uitvaartverzekeringen vergelijken
Eenvoudig, onafhankelijk en betrouwbaar Uitvaartverzekeringen vergelijken
Eenvoudig, onafhankelijk en betrouwbaar Uitvaartverzekeringen vergelijken

Zelf een vergelijkingswebsite maken?

Allereerst moet je weten dat je met online vergelijken geld verdiend via commissies. Je informeert consumenten, vergelijkt producten en/of diensten en daarvoor krijg je een vergoeding.

Deze manier van verkopen wordt ook wel Affiliate Marketing genoemd.

Aanmelden bij een Affiliate netwerk

Door jezelf aan te melden bij een of meerdere affliate-netwerken krijg je de beschikking over promotiemateriaal en affiliate links. Deze bestaan meestal uit tekstlinks en banners die je kunt gebruiken op je website.

Bekende en betrouwbare Affiliate netwerken in Nederland zijn onder andere Daisycon en Awin.

Op het moment dat je producten of diensten online gaat vergelijken heeft de vormgeving van je website een grote invloed. Het op de juiste manier gebruik maken van prijstabellen, modules en oproepen tot actie hebben invloed op het aantal clicks en de uiteindelijke verkopen die je maakt met je vergelijkingswebsite.

WordPress vergelijkingswebsite

Als basis voor je website kun je gebruik maken van het Content Management Systeem WordPress. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je vergelijkingswebsite zelf te maken en in te richten maar dit kan veel tijd in beslag nemen. Het grote voordeel van WordPress is dat je met een bestaand thema en/of Plugins snel een effectieve vergelijkingswebsite kunt opzetten.

Een WordPress thema gebruiken

Wanneer je ervoor kiest om een bestaand thema te gebruiken dan zijn er veel thema’s die specifiek gemaakt zijn voor het online vergelijken via WordPress. Deze zijn meestal makkelijk te beheren en bieden vaak de mogelijkheid om producten in categorieën te groeperen en individuele productpagina`s aan te maken.

WordPress Plugins gebruiken

Wanneer je echter liever je huidige thema wilt gebruiken of het aanschaffen te duur vindt kan je ook gebruik maken van Plugins om online producten te vergelijken. Hierbij kun je denken aan Plugins voor prijstabellen en vergelijkingsmodules. Vaak kun je deze eenvoudig toevoegen aan je bestaande website door gebruik te maken van een shortcode.

WordPress Plugin Bibliotheek

In de WordPress Plugin Blibliotheek vindt je een ruim aanbod van Plugins die je kunt toevoegen aan je website voor het online vergelijken van producten of diensten.

Over WordPress

WordPress is een persoonlijk publicatie platform, ook wel (CMS) Content Management Systeem genoemd. WordPress is gericht op schoonheid, gebruiksgemak en is bovendien beschikbaar in de Nederlandse taal.

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem om websites mee te beheren. Met WordPress kun je heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk zelf je website beheren, nieuwe content toevoegen en aanpassingen maken.

Pin It on Pinterest

Share This