SEO Tools en WordPress Plugins

Wil je ook professionele SEO teksten schrijven? In dit bericht vindt je een overzicht van SEO tools en WordPress Plugins die ik gebruik en kan aanbevelen!

Een tekst schrijven met hulp van SEO Tools

Een tekst die geschikt moet zijn voor SEO moeten aan een aantal eisen voldoen. Je kan dit natuurlijk helemaal zelf doen. Maar waarom moeilijk doen als het ook een stuk makkelijker kan. Met het gebruik van de juiste SEO tools wordt het schrijven van een geschikte tekst een stuk makkelijker.

N

Leesvriendelijke teksten voor bezoekers

U

Zoekwoorden analyse

Relevante afbeeldingen

Duidelijke structuur van koppen en subkoppen

Wat wil je vertellen?

Voordat je daadwerkelijk een blog of SEO tekst gaat schrijven is het belangrijk om een aantal dingen vooraf te onderzoeken. Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je wilt gaan vertellen aan de lezers.

Kernwoorden vaststellen

De volgende stap is het selecteren van de kernwoorden voor je tekst. Op welke woorden wil je dat jouw bericht of pagina gevonden wordt binnen zoekmachines? Een goede manier om de kernwoorden vast te stellen is om je tekst ruw op te stellen aan de hand van titels en subtitels.

Relevante afbeeldingen

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Relevante afbeeldingen

Wanneer duidelijk is wat je wilt vertellen aan de lezers adviseer ik om op zoek te gaan naar relevante afbeeldingen. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Door alle afbeeldingen titels en tags te geven zal de waarde van je tekst worden verhoogd. Bovendien wordt door het toevoegen van relevante afbeeldingen een tekst aantrekkelijker voor de bezoekers en vriendelijker voor zoekmachines.

Afbeeldingen optimaliseren

Wanneer je de afbeeldingen hebt geselecteerd is het goed om deze te optimaliseren voor het internet. Dit kan bijvoorbeeld met de gratis tool Image Optimizer Kraken.io

Afbeeldingen optimaliseren
Zoekwoorden analyseren

Zoekwoorden analyseren

Nadat je de kernwoorden voor je tekst hebt gekozen is het een goed idee om deze te analyseren. Zijn de woorden die jij hebt gekozen wel de goede? Zijn dit de woorden waar mensen op zoeken binnen zoekmachines of kun je bepaalde woorden beter aanpassen? Met de SEO Tool Semrush Research kan je een uitgebreide analyse uitvoeren om te bepalen of je de juiste woorden hebt gekozen.

Je tekst daadwerkelijk schrijven

Wanneer je de kernwoorden hebt geselecteerd en de afbeeldingen die je wilt gebruiken hebt geoptimaliseerd begint de laatste stap. Het definitief schrijven van je tekst of Blog. Een zeer handige SEO tool die je hierbij kunt gebruiken is WordPress plugin Yoast SEO. De tool biedt een uitgebreide checklist aan waardoor je zeker weet dat je geen belangrijke elementen vergeet. Bovendien kan je met SEO tool handmatig je SEO titel en snippit instellen.

WordPress Plugin - Yoast SEO

Pin It on Pinterest

Share This