Favoriete WordPress Plugins

Werken met Plugins is een simpele maar effectieve manier om je WordPress website altijd te voorzien van de laatste technische updates. Zodra ik een nieuwe website start zijn er een aantal favoriete WordPress Plugins die ik direct installeer om mijn website completer te maken.

Je WordPress Website uitbreiden met WordPress Plugins

Allereerst is het gebruik van WordPress Plugins een goede en veilige manier om je website functionaliteiten uit te breiden. Hierbij kun je denken aan een Plugin voor zoekmachine optimalisatie of een cache Plugin waardoor je website een stuk sneller wordt geladen.

In dit artikel vindt je mijn favoriete WordPress Plugins waarvan ik vind dat iedere Blogger of website beheerder ze zou moeten gebruiken.

WordPress Plugins beschikbaar

Bovendien worden er dagelijks nieuwe Plugins gepubliceerd waardoor je als gebruiker kan blijven experimenteren.

Favoriete WordPress Plugins uitgelicht

WordPress Plugin - Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO is naar mijn mening de beste SEO Plugin die er is voor WordPress. De Plugin biedt veel functionaliteiten om de SEO van je website te beheren en geeft handige tips bij het schrijven van nieuwe blogberichten.

WP Rocket Caching Plugin

WP Rocket is een van de weinige Premium (betaalde) Plugins die ik kan aanbevelen.

WP Rocket Caching Plugin

Het laden van mijn website gaat een stuk sneller met de minification instellingen voor Javascript en CSS bestanden. Zelf ben ik ook een fan van de optie Lazyload waardoor afbeeldingen pas worden geladen wanneer ze naar beneden scrollen.

Mocht je toch liever gebruik van maken van een gratis WordPress Plugin voor de caching van je website dan raadt ik je aan een van de volgende plugins te gebruiken; W3 Total Cache, Super Cache of Hyper Cache.

UpdraftPlus WordPress backup Plugin

Iedereen die een WordPress website heeft of deze beheerd weet dat je niet kan zonder een backup Plugin kan.  UpdraftPlus is een van mijn favoriete WordPress plugins voor het maken van backups van mijn website.

UpdraftPlus WordPress backup Plugin

Het grote voordeel is dat je een kopie van de backup naar een externe dienst zoals Google Drive en Dropbox kan exporteren. In het geval je website of FTP server gehackt worden heb je dus altijd nog een backup op een externe bron waardoor je website snel weer online staat.

Smush Image Compression and Optimization

Hoe sneller je website geladen wordt des te beter natuurlijk! Een belangrijk onderdeel hierbij is het laden van foto’s. Om foto’s te optimaliseren kun je de plugin WP Smush gebruiken.

WP Smush - Image Compression and Optimization

Met WP Smush worden al je afbeeldingen automatisch gecomprimeerd en geoptimaliseerd wanneer je een afbeelding upload via de mediabibliotheek. Daarnaast kun je alle al bestaande foto’s via een bulk opdracht alsnog optimaliseren. Ook kun je maximale afmetingen voor afbeeldingen instellen waardoor je het gebruik van grote afbeeldingen automatisch vermijdt.

WordPress Plugins Bibliotheek

WordPress Plugin Bibliotheek

In de Plugin Blibliotheek van WordPress vindt je meer dan 50.000 plugins om je website uit te breiden.

In de bibliotheek vindt je onder andere een overzicht van de meest populaire WordPress Plugins die beschikbaar zijn.

Over WordPress

WordPress is een persoonlijk publicatie platform, ook wel (CMS) Content Management Systeem genoemd. WordPress is gericht op schoonheid, gebruiksgemak en is bovendien beschikbaar in de Nederlandse taal.

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem om websites mee te beheren. Met WordPress kun je heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk zelf je website beheren, nieuwe content toevoegen en aanpassingen maken.

Pin It on Pinterest

Share This